Opstand Griekenland, donderdag solidariteitsdemonstratie Amsterdam – KOMEN!

De opstand in Griekenland woedt feitelijk onverminderd voort, zo valt zelfs uit gevestigde nieuwsbronnen op te maken. Maar voor ik daarover doorga eerst dit:

Aanstaande donderdag, 18 december, vindt in Amsterdam een demonstratie plaats, uit solidariteit met het verzet in Griekenland. Verzamelen om 18.30, op het Spui. Dit dóét ertoe, ik ga erheen – jij toch ook?!

Goed. Dat gaat eventjes vóór. Terug naar de berichtgeving over de opstand zelf. Twee dingen daaruit. Premier Karamanlis bood vandaag excuses aan: “Ik weet dat burgers gekrenkt zijn. Ik neem daarvoor ons deel van de verantwoordelijkheid.” Hij zegde ook beterschap toe.

Het tekent de zwakte van Karamanlis en zijn regering. Wie zich sterk voelt hoeft geen steun te zoeken met een schamel en bibberig  ‘sorry hoor’. De excuses van Karamanlis zijn feitelijk een eerbetoon aan de kracht van de protesten tegen zijn regering.

Met die protesten stelen jongeren de show – soms vrijwel letterlijk. Vandaag bezetten tien actievoerders korte tijd en studio van de staatsomroep. Ze lieten spandoeken zien met met tekst: ” Stop met kijken, ga de straat op”.  Hiermee onderbraken zij de reguliere nieuwsuitzending en gooiden ze hun protest eigenhandig nog eensgrote aantallen huiskamers in Griekenland in.

Nee, dit is bepaald nog lang niet voorbij. Onze solidariteit is allesbahalve irrelevant en allesbehalve kansloos. Tot ziens aanstaande donderdag, 18.30, Spui, Amsterdam!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: