Goed!! Solidariteitsacties met Gaza op komst, ook in Nederland

Goed!! Heel goed. Ook in Nederland zetten mensen protestacties tegen de Israëlische aanvallen op Gaza op. Die acties verdienen maximale bekendheid, ondersteuning en vooral deelname. Data en plaatsen: komende woensdag, 31 december, in Den Haag; en komende zaterdag  3 januari vermoedelijk in Amsterdam. Tijd en plaats worden nog bekendgemaakt.

Over komende woensdag lees je meer op de website van het Nederlands Palestina Komitee, en op Indymedia. Verzamelpunt: het Plein, bij de Tweede Kamer in Den Haag. Over komende zaterdag verwacht ik nel meer duidelijkheid, er circuleert een oproep om die dag te gaan betogen, waarschijnlijk dus in Amsterdam. Op de website van de Internationale Socialisten komt ongetwijfeld meer als er harde gegevens bekend zijn, dus is het zaak daar regelmatig te kijken (voor veel lezers van mijn weblog hopelijk een overbodige opmerking, zo’n kijkje mag best vaste prik zijn). Ook op mijn weblog  zal ik er dan melding van maken.

Wie intussen achtergronden wil over de verschrikkingen die Israel aanricht op Gaza, kan op twee weblogs terecht, en dan op meerdere artikelen. Goede documentatie over de gebeurtenissen zelf en de aanloop geeft Heathlander: op 27 december een stuk, op 28 decemer, en op 29 december weer een. Lenin’s Tomb heeft een tweetal waardevolle stukken analyse: eentje over de raketten die Palestijnen afvuren vanuit Gaza (het excuus dat Israel steeds gebruikt voor haar terreur); en eentje over het verhaal dat Hamas onderhandelingen totaal afwijst, een “mythe” zoals het stuk duidelijk maakt. Beide weblogs zijn juist ook waar het de Palestijnse vrijheidsstrijd betreft, van grote waarde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: