Actie voor Gaza: morgen 8 januari, Den Haag – plus wat redenen

Morgen, donderdag 8 januari, is er weer een hoognodig protest tegen de massamoord die Israël op Gaza begaat. Vanaf 12.00 uur is er dan ook een manifestatie op het Plein in Den Haag. Op die dag vindt een debat in de Tweede Kamer plaats, iets waarop de SP al enige tijd aandringt en waar het nu toch van komt.  Tussen 16.00 en 17.00 is er aansluitend op de manifestatie een stille wake voor de slachtoffers in Gaza. Plaats: Buitenhof, tussen het gebouw van de Tweede Kamer en  de Israëlische ambassade. 

De informatie over de acties ontleen ik aan de website van de Internationale Socialisten (IS),  momenteel goede gangmakers in de huidige protesten. Op die site staat ook een overzichtsartikel waarin vragen over de oorlog in Gaza beknopt behandeld worden. Een bericht op de website van het Nederlands Palestina Komitee (NPK)  – een lang bestaande groep die juist nu weer laat zien hoe intens relevant ze is – meldt bovendien dat er in Amsterdam dagelijks geprotesteerd word bij het Amerikaanse consulaat. Het bericht vermeldt helaas niet waar dit consulaat zich bevindt – ik neem aan het doodse gebouw aan het Museumplein waar vaker actie gevoerd is? De link van daaruit als je “meer details” wilt, werkt trouwens bij mij niet.

Heb je nog argumenten nodig om aan acties als deze deel te nemen? Prima. Hoeveel argumenten wil je hebben? Is dertig  genoeg? Dat is het aantal door Israëlische granaten omgebrachte mensen in een school beheerd door de VN, gisteren, volgens de Volkskrant. Aljazeera meldt 43 doden. Er zou vanuit het gebouw zijn geschoten, aldus Israëlisch legercommentaar, er zouden twee Hamas-strijders in die school hebben gezeten. Anja Meulenbelt over dat laatste: “Als het al waar is blijft het even vreselijk. Ze hadden een klacht kunnen indienen bij de VN die verantwoordelijk is voor wie er in hun scholen zitten. Maar nee, meteen bombarderen.”

Wil je meer argumenten, wil je er 187?  Dat is het aantal Palestijnen, met naam en toenaam vermeld op de website The Angry Arab, dat in ieder geval al de eerste dag van de aanval op Gaza, 27 december, door Israël werd afgemaakt vanuit de lucht. Niet genoeg? Het aantal  dode Palestijnen vanwege Israël’s aanvallen is inmiddels tot een eind boven  de 600 opgelopen. Het zojuist aangehaalde stuk van Aljazeera spreekt van 683 doden aan Palestijnse kant. Het aantal Israëlische doden bedraagt… tien.

Advertenties

2 Responses to Actie voor Gaza: morgen 8 januari, Den Haag – plus wat redenen

  1. Martin Wisse schreef:

    Dat is inderdaad dat doodse gebouw aan het Museumplein.

  2. Aliya schreef:

    Is er in het weekend nog een protest in den haag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: