Nederland steunt Israëlisch oorlogsdoel – zo helpt de ene schurkenstaat de andere

De Nederlandse regering weigert de Israëlische aanvallen op Gaza te veroordelen. Dat Israël bij die aanvallen steeds botter te werk gaat, dat we nu al berichten krijgen over Israelische militairen die mensen opdracht geven zich in een huis te verzamelen om het huis vervolgens onder vuur te nemen – 60 tot 70 doden – , dat inmiddels de VN-organisatie UNRWA de hulpverlenig heeft opgeschort omdat Israëlische militairen hun personeel tegenwerken, dat het Rode Kruis Israël beschuldigt haar verplichting om gewonden te helpen niet nakomt – het maakt allemaal kennelijk niet wezenlijk uit.

Maar het zou verkeerd zijn om te doen alsof Nederland afzijdig is, neutraal, of zelfs onverschillig. Nee, Nederland heeft een kant gekozen – de verkéérde. Nedelrand kiest de kant van de bezetter,  de onderdrukker, de gewapende moordbrigades die huishouden op Gaza. Nederland, het officiële Nederland, kiest de kant van Israël, het officiële, bezettende, bombarderende en moordende Israël.

Dat blijkt uit het telefoontje dat premier Balkenende gevoerd heeft met premier Olmert, hoofd van die Israëlische regering. Balkenende sprak daarin zijn bezorgdheid uit over de Hamás-raketten (alsof Israël aanmoediging nodig heeft tegen Hamas). 

Nederland heeft samen met Denemarken voorgesteld dat Nederland deelneemt aan een eventuele  EU-missie om te grens van Gaza te bewaken, zodat er geen wapens meer de Gazastrook in komen. Jonathan Cook legt uit dat het afsluiten van Gaza door de Egyptische grens potdicht te krijgen nu juist belangrijk oorlogsdoel is voor Israël. Welnu, Nederland wil daar dus bij hélpen.

Daar is niets neutraals aan, dat is partij kiezen voor de agressor. Dat Balkenende zegt dat hij het Israël niet wil veroordelen want “beide partijen moeten worden aangesproken”, is bijna amusant. Balkenende spreekt Israël aan door voor “‘uiterste terughoudendheid”  te pleiten en te proberen te voorkomern dat er slachtoffers onder de burgers vallen. Israël beweert dat allang te doen, en we weten hoe die voorzichtigheid eruit ziet.

Israël heeft een regering van moordenaars. Nederland heeft een regering van medeplichtigen aan moord. Zo helpt de ene schurkenstaat de andere.

Advertenties

3 Responses to Nederland steunt Israëlisch oorlogsdoel – zo helpt de ene schurkenstaat de andere

 1. Rick Gallagher schreef:

  Beste Peter,

  Uiteraard is de ‘politieke steun’ van de Nederlandse staat aan de Israelische terreur op zich al verwerpelijk, maar het dunkt me dat je betoog een wezenlijk aspect buiten beschouwing laat. De situatie namelijk dat opeenvolgende regeringen a) het gebruik van Schiphol voor wapentransporten tussen de VS en Israel dulden, en b) de nederlandse wapenindustrie (op 3 na grootste ter wereld!) rustig naar Israel laat exporteren, ondanks wettelijk geldende restricties.

  De solidariteit van de Nederlandse heersers strekt zich dus uit tot directe, militaire ondersteuning van de Israelische geweldsorgie. En dat maakt de suggestie van ons ‘vredelievende’ landje om de wapenleverancies aan Hamas te helpen dwarsbomen nog duizend maal perverser.

 2. suzan ozkan schreef:

  Heel normaal dat Balkenende Israel steunt. Hij en mensen zoals hij keken ook stilletjes toe (of deden zelfs mee) toen joden vervolgd werden. Hij en mensen zoals hij, keken ook andere kant op toen moslims in Bosnie (e.o.) werden vervolgd. Anders had ik ook niet verwacht……Zulke mensen hebben nooit medelijden met onschuldigen…..zulke mensen denken alleen maar aan hun eigen.

 3. gaza@al-qods schreef:

  Dat Nederland tegen islamisering is, is mij al lang doorgedrongen maar dat Nederland zover gekomen is dat het zelf de terrorisme steunt, komt bij mij in het verkeerde keel gat terecht! een democratisch land als Nederland dat meedoet aan het bloedvergieten in Palastina bewijst eindelijk dat we in een schijnheilige democratie leven. Ons steentje bijdragen aan een democratisch land is er helaas nu niet meer bij, als we met onze eigen ogen zien hoe onze broeders proefkonijntjes zijn geworden voor wapens die niet eens in een koolmijn getest worden laat staan op onschuldige mensen, Phosfor bommen die als kwallen neer komen op de mensen!! schamen jullie toch dood!! is dit wat jullie bereikt hebben in de mensheid??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: