Asociaal: loondaling 15 procent bij post dreigt

Een loondaling van 15 procent. Dat staat postbodes te wachten volgens CAO-afspraken die vandaag bekend zijn geworden. Het begint met 5 procent het eerste haar en loopt dan op. met deze  dramatische loondaling wil TNT kosten besparen om de concurrentie aan te kunnen. Die concurrentie wordt scherper nuop 1 april de markt voopr post nu ook voor poststukken tot 50 gram opengesteld is voor andere bedrijven dan de TNT. Dat bedrijf belooft om geen gedwongen ontslagen door te voeren, zegt ondersteuning toe bij omscholing en dergelijken. een doekje voor het bloeden, meer niet.

De CAO laat twee dingen zien. De loondaling geeft aan dat de scherpe concurrentie, die famueze zaligmakende vrije markt en zo, uitgevochten wordt over de ruggen van de mensen die het werk doen. We zagen al hoe de blinde concurrentie op de kapitaalmarkten tot de huidige kredietcrisis heeft geleid – de aanloop tot een zeer zware recessie. Diezelfde concurrentie in dienstverlenende en andere sectoren leidt nu openlijk tot loondaling. Breken met de héle logical van de vrije markt is noodzakelijk, willen we voorkomen dat overál arbeidsvoorwaarden in neerwaartse spiraal worden geduwd.

Het tweede punt is de opstelling van de vakbonden. De loondaling bij TNT wordt niet eenzijdig doorgedrukt, maar is deel van CAO-afspraken. Het is de meegaandheid van vakbondsbestuurders die de deur voor deze verslechteringen openstelt. Die meegaandheid heeft vermoedelijk twee redenen. Als de bonden niet akkoord gaan, zou TNT wel eens gedwongen ontslagen op grote schaal kunnen gaan doordrukken. Uit angst daarvoor gaan bonden met zoiets als loondaling akkoord. Dat is één.

Het tweede is: als de bonden niet akoord zouden gaan, zouden de bonden in de positie komen dat ze moeten vechten, stakingen moeten organiseren. Bondsbestuurders doen dat slechts met grote tegenzin, ze leven immers van en voor het overleg met ondermnemers. Dat is hun vak, hun sociale rol, en daarom gaan ze bij voorkeur de strijd uit de weg ten gunste van overleg – met vaak funeste resultaten.

Maar hierbij mag het niet blijven. Ik kan me niet indenken dat postbodes met dit afbraak-akkoord klakkeloos zullen instemmen. Vorig jaar nog staakten personeelsleden van de TNT tegen soortgelijke afbraakplannen, en met enig succes. Het is zaak om die draad weer op te pakken. Er ligt vast ook een taak voor het initiatief ‘Red de Postbode’, eerder op gang gebracht vanuit de SP. En er ligt een taak voor solidaire mensen. Als we lijdzaam toezien hoe postbodes een loondaling van 15 procent door de strot geduwd krijgen, moeten we niet verbaasd zijn als soortgelijke loondalingen ook bij andere bedrijfstakken op de agenda komen. Voorkomen hiervan is beter, dus solidariteit met de postbodes is noodzaak.

Advertenties

One Response to Asociaal: loondaling 15 procent bij post dreigt

  1. Raymond Vanderlooy schreef:

    Beste vrienden,
    In de huidige omstandigheden waar de economische crisis veroorzaakt werd door de rijken, is het ondenkbaar dat de werknemers weer eens de faktuur krijgen doorgeschoven. Laat deze keer de schuldigen de rekening betalen. Zet een stop op de exorbitante lonen en bonussen die ook nu nog uitbetaald worden, bv bij Unilever.Laat u niet knechten door het kapitalistisch systeem en kom op voor uw rchtte.
    Groetjes
    Raymond Vanderlooy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: