TNT wil personeel inzetten tegen staking Royal Mail

TNT, het postbedrijf dat haar personeel bij duizenden op straat wil gooien en een loonsverlaging wil doordrukken om haar concurrentiepositie te behouden, overschrijdt een nieuwe grens in asociaal gedrag – een landsgrens deze keer. “TNT nv dringt er bij de BRitse overheid op aan toestemming te krijgen om in Groot-Brittannië eigen postbodes in te zetten, vanwege een dreigende staking bij Royal Mail”, aldus Nieuws nl op basis van The Guardian. Anders gezegd: TNT organiseert een vorm van stakingsbreken. Hier moet een stokje voor gestoken worden.

Het postpersoneel bij Royal Mail gaat staken voor behoud van banen en voor een behoorlijk loon. Het is het soort actie dat ook posbodes en ander TNT-personeel in Nederland nodig hebben. Als de postcollega’s in Groot-Brittannië winnen, dan is dat ook een opsteker voor het TNT-personeel dat tegenover soortgelijke bazen-agressie staat. Het is zaak dat de staking aan de overkant van het Kanaal slaagt. Het is dus zaak dat de inzet van TNT-postbodes daarginds wordt verhinderd.

De Britse regering voelt, naar verluidt, weinig voor het TNT-aanbod. Maar daar kunnen we beter niet op bouwen. Voor TNT-postbodes zou inzet tijdens de staking in Groot-Brittannië besmet werk moeten zijn, waard om geweigerd te worden. Vakbonden dienen zo’n weigering te ondersteunen, aan te moedigen en te organiseren. Dat is solidariteit, en die is nu nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: