2 november: Fakkeloptocht tegen Wilders en PVV

Komende maandagavond hebben we de gelegenheid om in georganiseerd verband in alle openheid onze afkeer van Wilders, zijn PVV en het griezelige gedachtengoed van dat politieke verschijnsel tot uitting te brengen. Op die dag, 2 november, vindt er in Arnhem een fakkeloptocht plaats onder het motto: Wilders sluit ook jou uit. Aanleiding is een bijeenkomst die Wilders die avond in die stad houdt.

Het is hoog tu ijd voor zo’n vreed anti-Wilders-geluid op straat. De opmars van die man en ijn grieelige gardisten krijgt veel te weinig tegengas, en de tegengeluiden die te horen zijn komen te vaak van politici die zelf boter op hun hoofd hebben, mee verantwoordelijk zijn voor het soort van onvrede waar Wilders mee aan de haal gaat om er zijn racistische draai aan te geven, of allebei.

Hoe gevaarlijk Wilders is, blijkt uit ijn electorale positie en uit de vor oorstellen en uitingen die hij keer op keer doet. Eerst de steun die hij onder kiezers inmiddels heeft opgebouwd. Die is formidabel, en niet zeer onderhevig aan grote schommelingen. Peiling na peiling laat dat zien.

Zo schrijft de Volkskrant vandaag: “De PVV doet het in Den Haag minder goed dan verwacht. In een vrijdag gepresenteerd kiezersonderzoek van TNS-NIPO reikt de partij met een score van 13 procent niet verder dan een vierde plek.”

Dertien procent! Dat is meer dan één op de acht kiezers. Dat staat voor pakweg tussen de 18 en de 19 Kamerzetels. Weliswaar ruim onder pelingen van Maurice de Hondt die hem vaak 28 etels toekennen. Maar wel twee keer zoveel als het huidige PVV-zeteltal. En dat heet “minder goed dan verwacht”. Zo ver zijn we al gekomen…

Ja, de Haagse score in de TNS-NIPO-peiling ligt flink onder de uitslag aldaar bij de Euroverkiezingen. Maar daar had, volgens het Volkskrantbericht, de lage opkomst mee te maken. En kijken we buiten Den Haag, dan zien we in thuisbasis Venlo 33 procent voor Wilders, en landelijk 20 procent. Dat is één op de vijf kiezers, en een Kamerfractie met 30 zetels, als je het naar landelijke verkiezingen omrekent. Er is geen ontkomen aan de conclusie: Wilders heeft een zeer omvangrijke aanhang verworven met zijn islamofobe haat[politiek. En die aanhang schrompelt niet bij het eerste zuchtje tegenwind weer ineen.

Intussen gaat hij door met zijn naargeestige provocaties richting Moslims. Zijn doelwitten worden steeds absurder. Deze week richtte hij zijn gifpijlen op een oud liedje van Kinderen voor Kinderen – omdat daarin het zinnetje “Allah Akhbar” werd gezongen. Islam-propaganda, volgens Wilders. Mij schiet iets over de vrijheid van meningsuiting te binnen, waar Wilders zelf zo graag mee schermt. Maar die geldt blijkbaar alleen voor Ariërs en degenen die zich aan de Grote Leider onderwerpen.

Op 2 november gaan we dus de straat op, hopelijk met zeer velen. Want inderdaad. “Wilders is al vele malen te ver gegaan met zijn racistische uitspraken en asociale plannen. Het is tijd voor een tegengeluid’, aldus een woordvoerder van Wilders sluit ook jou uit.” Het is hoog tijd om hem strijdbaar van repliek te dienen.

Fakkeloptocht “Wilders sluit ook jou uit”

  • Tijd: 2 november, 20.00 uur
  • Plaats: Kerkplein (Eusebiuskerk), Arnhem
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: