Canto Politico: mooi nieuw links weblog

Linkse mensen in Nederland doen te weinig met internet. Vooral het bloggen wordt in de Nederlandse socialistische, communistische, anarchistische beweging naar mijn mening nogal ondergewaardeerd. Des te meer ben ik verheugd met de verschijning van Canto Politico, een nieuw weblog, ter wereld gebracht door Arwin. Meer vertelt hij niet over zichzelf.

Dat bloggen ter linkerzijde in Nederland niet sterk ontwikkeld is, ben ik eerder aan de orde gesteld. Een handvol redelijke blogs houden het vol. Kritisch Links, na maandenlange stile, weer tot leven gekomen. Linkse Gedachten, “Het eerste Nederlandse socialistiche weblog”,  van Martin Wisse, gaat stug door. Het blog van Platform Rosa ligt helaas al maanden stil: het laatste stuk is daar  op 28 november geplaatst. Jelle Schuurman plaatst, na zijn terugkeer afgelopen hefst aan het blog-front, af en toe weer een puntig stuk. Er is nog wel iets meer, maar niet zo heel véél meer.

Maar nu is er dus  Canto Politico.  Onder deze stijlvolle naam opereert kersvers blogger Arwin, een socialist en aangename bekende van mij. De ondertitel: “fragmenten uit de strijd”, geeft meteen aan uit welke hoek  de wind waait. Zijn eerste stuk is direct de moeit waard: een verhandeling over de stand van zaken rond het wetvoorstel om kraken te verbieden, onder de  snedige titel “Kraakverbod gekraakt”.

Hij behandelt daarin vooral de felle kritiek die de Eerste Kamer op het wetsvoorstel heeft uitgeoefend. Hij spreekt tevens zijn verbazing uit dat veel mensen – niet alleen in de media, ook krakers – het kraakverbod al ongeveer als feit behandelen, hetgeen het dus nog helemaal niet is. Terecht wijst hij op de noodzaak van een strijd waarin krakers en bredere delen van links verzet op straat opbouwen. Daar zou ik aan toe willen voegen dat niet alleen krakers en bondgenootschap met links moeten zoeken; andere delen links moet ook zelf de hand uitsteken naar de kraakbeweging, méér dan de afgelopen tijd is gebeurd.

Het is en goed artikel. Ik heb er vertrouwen in dat er meer moois op Arwin’s weblog zal verschijnen, ik hoop dat mijn lezers ook zijn blog aandachtig gaan volgens, en ik wens hem sterkte en succes aan het blogfront.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: