Homo- en lesbojongeren in actie tegen discriminerende wetgeving

Nederland doet graag alsof het een vrij land is, waar je lekker kunt zijn wie je bent. Vergeet het maar vlug. Je mag misschien zijn wie je bent, je mag het alleen lang niet altijd laten merken, en zeker niet als je toevallig homo of lesbo bent. Of je nu leraar of leerling bent, scholen hebben nog steeds het recht om homoseksulele mannen en vrouwen te weigeren op basis van de grondslag van de school. Homo zijn mag wel, het laten mérken, mag lang niet altijd. En dat deugt niet.

Je zou zeggen dat zo’n achterlijke wet waarin dit geregeld staat, allang zou zijn afgeschaft. Welnu, vergeet het ook maar. En ja hoor, morgen komt de Tweede Kamer bijeen om de wet te veranderen. Klinkt goed? Vergeet dat dus ook maar: dames en heren politici gaan het beginsel dat je wel homo mag  zijn maar niet homo mag dóén, anders geformuleerd, nog eens beter vastleggen ook. Dat betekent dat schoolbesturen  homo’s en lesbo’s mogen blíjven discrimineren.

Iemand zal misschien zeggen: zolang ze maar niks aan je mérken, is toch alles okay? Onzin natuurlijk. Hetero’s hoeven toch ook niet te verbergen dat ze hetero zijn? Hetero-stelletjes die elkaar een zoen geven of hand in hand lopen is de gewoonste zaak van de wereld. Maar als twee meiden of twee jongens dat zouden doen, kan dat al een reden zijn voor verwijdering van school, als een schoolbestuur haar grondslag zo uitlegt. Naar de kermis gaan mag. Naar de  róze kermis gaan zou opeens verdacht zijn?

Er is gelukkig protest tegen deze bekrompen discriminatie. Er is al tijdenlang een internetpetitie die nog steeds online staat: “Uit de kast, uit de klas”. En de organisatie van en voor homo- en lesbo-jongeren Expreszo roept homo- en lesbo-leerlingen  op om maandag 8 februari te protesteren bij de Tweede Kamer, om 12 uur op het Plein in Den Haag. Wat Expreszo betreft melden zulke scholieren zich gewoon af voor school, onder het motto: “Daar word ik nou ziek van”. Hartverwarmend mooi actie, met hopelijk heel veel deelnemers! En hopelijk zijn er ook homo- en lesbo-docénten die meedoen – en allerhande andere mensen voor wie ‘solidariteit’ geen lege kreet is.

Advertenties

One Response to Homo- en lesbojongeren in actie tegen discriminerende wetgeving

  1. brandy schreef:

    Allemachtig… Wat een fucking preuts land word dit.
    Et gaat veel te veel op america lijken hier
    omdat die politieke lullo’s christelijk zijn
    Stelletje kloothommels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: