Egypte, humor en al wat ontwikkelingen…

Wordt vandaag dan de dag van de val van Mubarak? Speculaties zijn zinloos. Maar er zijn menigten op de been, van grote omvang en vasthoudendheid. Er staan duizenden mensen bij het kantoor van de Egyptische TV. Er stromen grote aantallen mensen naar het presidentieel paleis. Er…

Maar eerst iets anders, om de spanning eventjes te breken. Humor uit en rond Egypte. Die groeit en bloeit in dit  soort tijden. Zo wordt er algemeen gewacht op het volgende communique van de legerleiding. Dat zal, naar verluidt, er als volgt uitzien: “Communique nr. 2 van de Strijdkrachten. ‘Een boodschap van de Strijdkrachten aan het nobvele Egyptische volk: ons volgende  Communique aan u zal No. 3 zijn'”… (uit: Guardian liveblog)

Aardig waren gisteren de tweets onder de hashtag #ReasonsMubarakIsLate , tijdens het wachten op de toespraak van Mubarak. Iemand suggereerde dat hij Skype aan het downloaden was, een ander dat hij het in zijn broek had gedaan, zelf vermoedde ik eventjes dat hij zijn paspoort niet kon vinden… (gevonden via The Lede, nieuwsblog van de New York Times).

MR zine had ook nog een paar aardige grappen verzameld. Deze bijvoorbeeld: “De minister van binnenlandse zaken vrasagt aan Mubarak om een afscheidsbrief aan het Egyptische volk te schrijven. Mubarak antwoordt: ‘Waarom? Waar gaan ze heen?’” 

Genoeg gegrinnikt, voor nu. Terug naar de berichtgeving – een berichtgeving die spreekt van mensenzeëen die instellingen van het bewind omspoelen. In Damietta bijvoorbeeld: 150.000 mensen om het gebouw van de staatsveiligheid. Twintigduizend mensen onderweg naar bestuursgebouwen in El Arish. Duizenden mensen in Suez omsingelen maar liefst tien overheidsgebouwen in Suez. Dit alles gemeld door het liveblog van EA Worldview, weer één van de belangrijke nieuwsbronnen voor vandaag. En intussen, in Cairo…

(meer later)

Advertenties

One Response to Egypte, humor en al wat ontwikkelingen…

  1. Joris schreef:

    nogal wiedes dat die man niet weggaat, begrijpen de Egyptenaren dan niet dat:

    “You think it’s easy packing gold bullion bars into vintage Louis Vuitton luggage?”
    #ReasonsMubarakIsLate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: