De relevantie van revolutie

(Een nog hoogst incomplete tekst, zoals men ziet. wordt vervolgd en  waar nodig aangevuld en gewijzigd ook. Werk in uitvoering dus).

Revolutie is noodzakelijk. Sterker: die nooodzaak is urgent ook, de tijd dringt. Revolutie is ook voortdurend aanwezig, meestal onder de oppervlakte, soms opeens voelbaar aanwezig. Maar de vooruitzichten voor een succesvolle revolutie – ééntje die niet alleen doorzet en zegeviert, maar ook oplossingen brengt die een antwoord zijn op de problemen die haar nodig en urgent maken – zijn uiterst somber. Urgente noodzaak, somber perspectief op succes ervan – in die wrange wringende context verrichten revolutionairen hun werkzaamheden. Revolutionairen dienen die context onder ogen te zien, om vandaaruit te zoeken naar antwoorden waardoor we de kansen op die zo noodzakelijke revolutie kunnen vergroten – en dit op korte termijn, want de tijd dringt.

1. De noodzaak van revolutie

2. De urgentie van revolutie

3. De aanwezigheid van revolutie

4. De onbrekende voorwaarde voor succesvolle revolutie.

5. Wat doen we eraan?

 

Advertenties

3 Responses to De relevantie van revolutie

 1. Spector, WM schreef:

  Beste Peter,

  Inderdaad een meest urgente kwestie. Onderzoek verrichtend kwam ik terecht op jou uitgebreide webpagina te recht met perspectieven voor revolutie in Nederland wat inderdaad noodzakelijk is, en historisch gezien nog steeds, sinds de SDAP’s voorman Troelstra die oproep maakte in 1918.

  Ben een aantal jaren zelf ook lid geweest van de IS (maar dan in Canada), maar uiteindelijk verwierp ik het staatskapitalisme-theorie van Tony Cliff, voordat ik me aansloot bij de IBT. Oftewel de Internationale Bolshevistische Tendens wat vrij precies onze functie op het moment aangeeft als een gedachtegoed binnen de internationale arbeidersbeweging gebaseerd op het leergoed van de Marx en Engels maar vooral op de lessen van de Oktober revolutie die geleid werd door Lenin & Trotsky, en op de (Linkse) Oppositie tegenover de degeneratie van de Sovjet Unie.

  Misschien ben je geintereseerd naar het authentieke Socialisme van de Bolshevieken, dat tot dusver voor de enigste succesvolle arbeidersrevolutie heeft gezorgd. Bekijk dan onze webpagina op http://www.bolshevik.org, links boven zijn 2 artikels beschikbaar in nederlands. Vanavond naar FNV bijeenkomst in Rotterdam-Zuid ter voorbereiding van akties tegen de verhoging van AOW-leeftijd.

  Kamaraadschappelijk

  Wilhelm Spector [wilhelmusspector@yahoo.com]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: