Werk in uitvoering

Hier komt binnenkort meer…

3 Responses to Werk in uitvoering

 1. Wim van Wijk schreef:

  Beste Peter Storm

  Graag vul ik even aan dat in Rotterdam een traditie is van 25 jaar 1 mei demonstraties.
  Hieronder zal ik een persbericht plakken, dat ook de website weergeeft, Daarop vind je ook het 1 mei affiche en het 1 mei pamflet dat in een oplage van rond 18.000 in Rotterdamse buurten en markten verspreid wordt. We gaan met een geluidsauto met steeds tien mensen zes avonden door zes wijken. We beginnen met de voorbereidingen steeds in januari. Afijn, als je meer wilt weten, mail even terug.
  Vriendelijke groet,
  Wim van Wijk

  Persbericht 1 Mei in Rotterdam

  In Rotterdam gaat het anders. Geen eng nationalistisch denken à la Rita. Niet terug naar de VOC-mentaliteit met de waarden en normen van de slavenhandelaars.

  Het 1 mei-Comité zegt: Solidariteit in de strijd! Socialisme wereld-wijd! Onder deze leus wordt voor de 25e keer in Rotterdam op 1 mei ge-demonstreerd. Het 1 mei-Comité is trots dat in alle landen de internatio-nale dag van de arbeiders gevierd wordt. Meer dan 150 jaar geleden zei Marx al “Arbeiders van alle landen verenigt u”.
  De meeste mensen gaan er al jarenlang op achteruit. Zij maken zich zor-gen over koopkracht, betaalbare gezondheidszorg, over onderwijs en een toekomst voor de kinderen. Massale sloop van goede woningen terwijl jongeren thuis moeten blijven wonen.
  Steeds meer mensen beseffen dat alle vooruitgang moet wijken voor maximale winsten. Mensen zoeken een uitweg en komen vaker in actie. Daarom reageert de heersende klasse met verdeel en heers: Wilders en Verdonk mogen dagelijks voor de camera’s de mensen tegen elkaar op-zetten met hun reactionaire ideeën. Het 1 mei-Comité is voor vrijheid en vooruitgang en tegen die racistische praatjes en de hetzes tegen mos-lims. Dat stoken wordt ook benut om de brute veroveringsoorlogen in het Midden Oosten en Afghanistan goed te praten.

  Op 1 mei zal de Coolsingel weer rood zien van de vlaggen. Om 14.00 uur begint voor het Stadhuis een programma met muziek en om 14.30 uur vertrekt de demonstratie door de binnenstad en loopt via het Churchill-plein, de Witte de Withstraat, Eendrachtsplein, Nieuwe Binnenweg, Ma-thenesserlaan, ’s-Gravendijkwal, Westkruiskade en eindigt om 16.00 uur op het Schouwburgplein. Daar is er een programma met cabaret, muziek, liederen en één gezamenlijke toespraak. Tijdens het feest is er een infor-matiemarkt met boeken, brochures, cd’s, handwerk, kunst én heerlijke hapjes.

  Aan de 1 mei-Comité doen dit jaar de volgende organisaties mee: AIP, FNV afd. Rotterdam, HÖC, HTIF, ICAD, MLKP, NCPN, PSO, Rode Morgen, STMO, TCC
  Zij roepen de komende weken in zes wijken ‘s avonds op tot deelname aan de 1 mei demo en manifestatie. Pamfletten en affiches, op A2- en A4-formaat, zijn bij het comité verkrijgbaar:
  Postbus 51140, 3007 GC Rotterdam, 010 – 4620852. Email: info@eenmeicomite.nl Web: http://www.eenmeicomite.nl
  Vertrek demonstratie 14.30 uur
  Coolsingel 40, Rotterdam.
  Na afloop feest op het Schouwburgplein

 2. rooieravotr schreef:

  Hoi Wim, bedankt voor deze reactie. Maar zou je hem nog een keer kunnen plaatsen, en dan waar-ie meer past, nl. bij het stukje over Eén Mei? Als-ie daar staat haal ik-em hier weer weg (net als mijn reactie erop:-) ). Hier staat-ie een beetje verloren op een onlogisch plekje… Ik wil het ook wel zelf doen hoor;-)

 3. johnvd schreef:

  hey peter,

  werk nog steeds in uitvoering? 😀

  ik weet het flauwe grap… :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: