Verhuizing gaande – alvast welkom op Ravotr.nl

vrijdag 5 oktober 2012

Rooieravotr verandert van naam en van locatie. Het wordt Ravotr. En er is een nieuwe website in de maak: Ravotr.nl  Die is al enige tijd online, maar ik heb hem een beetje onder de radar gehouden. Dat is van nu af aan dus anders.

Eerst de andere naam. Geen ‘Rooie’ meer. De rode inspiratie – gerichtheid op klassenstrijd, met als doel een communistische maatschappij, zonder klassen en zonder staat  – is helemaal niet weg.  Eerder het tegendeel. Maar de associatie van ‘rood’ met nép-communisme, met regimes die het kapitalisme in socialistische pretverpakking gestoken hebben, met organisaties die zulke regimes verdedigen en in de voetsporen ervan treden, de associatie ook van ‘rood’ met een sociaaldemocratische politiek die de kern van het kapitalisme overeind houdt in ruil voor beperkte hervormingen – die associatie ben ik liever kwijt dan rijk.

Bovendien is er de zwarte, antiautoritaire, anarchistische inspiratie die net zo op de voorgrond staat als de rode. Zwarteravotr dan maar, of Zwartrooieravotr? Toch maar niet, al was het maar omdat de zwarte en de rooie inspiratie – de anarchistische en de staatloos-communistische, op  klassenstrijd gerichte – in hun diepste kern hetzelfde zijn of minstens zwaar overlappen. Bovendien is er wat te zegen voor kort maar krachtig. Ravotr zal het zijn, want ravotten tegen de macht en voor het leven, daar gaat het om.

Wat is er te beleven op de nieuwe site? Het blog, zoals je het hier kent, is ook daar de ruggengraat. Maar er is veel meer, vooral in aanbouw. Een forse link-rubriek. Een afdeling met vertaalde – dus niet door mijzelf geschreven – teksten. Aankondigingen van gebeurtenissen – van boekpresentaties tot demonstraties, net wat ik belangwekkend vindt. Nadrukkelijk aandacht voor mogelijkheid tot gastbijdragen van andere auteurs dan mijzelf. Het is allemaal in ontwikkeling, en suggesties en commentaar zijn hartelijk welkom. Dat kan nog hieronder, op dit moment hou ik het hier nog even bij,  tot nader aankondiging.  Maar je kunt alvast de nieuwe site in de Favorieten doorvoeren, of in je blogroll / linkrubriek en dergelijke, als je nu deze daar hebt staan. Ik zie je op the other side, op Ravotr.nl

Advertenties

2 Responses to Verhuizing gaande – alvast welkom op Ravotr.nl

 1. Rarrie schreef:

  Bedankt Ravotr voor de duidelijkheid, Ravotr.nl is in elk geval toegevoegd aan mijn favoriete bladwijzers !
  Mag ik één hintje geven ? Kan u geen “spellingcontrole” invoeren op uw nieuwe site ?
  Type-fouten storen mij in het geheel niet, maar gezien de martelpraktijken die er in de jaren van mijn (zéér beperkte) opleiding-indoctrinatie werden gehanteerd omwille van dt-fouten (cfr … net wat ik belangwekkend vindt.), word ik hierdoor wel storend afgeleid van uw over het algemeen zéér inhoudelijke betogen.
  Ami-anarchicale groeten en ravotten maar …

 2. petrel41 schreef:

  So far, it seems impossible to comment at the new blog site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: